Manchester Restauranger och Nattliv 

Restauranger och Nattliv i Manchester

Hitta information Restauranger och Nattliv i Manchester

Manchester är den livliga knutpunkten i norra England och det är en fantastisk stad för middagar och nattliv, med ett komplett utbud av alternativ för den som vill äta ute, dricka ute eller njuta av sena nätter med bra musik.

För fin europeisk middagsstil, bege dig till River Bar & Restaurant (The Lowry Hotel, 50 Dearmans Place, Chapel Wharf, Manchester M3 5LH; +44 0161 827 4000‎; www.thelowryhotel.com) där prisvinnande kocken Eyck Zimmer finns. Låt dig överraskas av den kulinariska trollkonsten som erbjuds här på restaurangen vid ett av Manchesters femstjärniga hotell. Den regelbundet roterande menyn kombinerar förstklassiga lokala ingredienser med det bästa av europeiska maträtter.

Om du är intresserad av etnisk mat så kommer du definitivt inte att bli besviken på Manchesters middagsalternativ. Detta mångkulturella metropolitiska center har hundratals förstklassiga restauranger som serverar mat från hela världen. Det finns ett enormt utbud av kantonesiska restauranger i East Central Manchester, stadens Chinatown, till exempel. Red Chilli‎ (70 Portland Street, Manchester M1 4GU; + 44 0161 236 2888; www.redchillirestaurant.co.uk) har fått ett gott rykte med sin meny som specialiserar sig på Pekingrätter och kryddig Szechuanmat.

Berömda Curry Mile i studentdistriktet Rusholme är en annan fantastisk middagsupplevelse, eftersom det är hem till dussintals etniska restauranger som alla ligger på samma gata. Alldeles i mitten hittar du Spicy Hut (35 Wilmslow Road, Rusholme, Manchester M14 5TB; +44 08712305335; www.spicyhut.co.uk), som serverar riktigt goda indiska och pakistanska rätter tills sent på nätterna sju dagar i veckan. Titta efter deras Sizzling Shashliks, som flamberas med alkohol direkt vid ditt bord.

Om du är redo för en natt på stan så har Manchesters nattliv ett stort utbud av bra barer, pubar och klubbar som är värda att besöka. The Lass O'Gowrie (36 Charles Street, Manchester M1 7DB; +44 01612736932; www.thelass.co.uk) kanske har ett lustigt namn, men det har också ett riktigt bra utbud av riktigt goda drycker som du kan testa. Det har fått ett förstklassigt rykte för kvalitén på sina ales och ställetligger nära St Peter's Station.

Om du föredrar ett modernt nattlivsställe så kommer du säkert att uppskatta den nutida dekoren och kvalitetsdrinkarna på Bluu (85 High Street, Manchester M4 1BD; +44 01618397195; www.bluu.co.uk). Förutom att det är centralt beläget så har det också vänlig personal och riktigt bra priser.

Mojo (19 Back Bridge Street, Manchester M3 2PB; + 44 0161 8395330; www.mojobar.co.uk) är ett bra ställe att tillbringa en sen natt på, med ett fantastiskt utbud av cocktails och riktigt bra dansmusik och fantastisk partyatmosfär. Om du föredrar rock 'n' roll är Jillys Music Box (65 Oxford Street, Manchester M1 6EQ; +44 061 2369971; www.jillys.co.uk) det bästa stället för rockmusik. Med en glimt av 1970-talets kärlek till mörk inredning, kommer du att få en bra känsla för Manchesters musikscen och du kanske även får se ett riktigt bra lokalt band som kommer att bli berömda i framtiden.