Sevärdheter i ManchesterManchester erbjuder många sevärdheter

Som Englands näst största stad är Manchester full av spännande sevärdheter som besökare borde se. Här finns något för alla smaker: oavsett om du är intresserad av konst, historia, sport, utomhusliv, eller bara ett bra ställe att äta och dricka, så kommer du att hitta det här i Manchester.

Manchester United Museum & Tour Center

En av de främsta sevärdheterna i Manchester är möjligheten att besöka Old Trafford, den legendariska hemarenan för ett av världens mest berömda fotbollslag. Återupplev triumferna, tragedierna och troféerna när du deltar i den interaktiva turen som innehåller besök i Trophy Room och Hall of Fame av detta europeiska topplag. Besökare får också drömchansen att gå genom spelartunneln, sitta i omklädningsrummen och se den magnifika stadion direkt från tränarens plats. Det finns också flera bra souvenirbutiker på plats där du kan ta med en äkta souvenir för alla fotbollsfans som finns i ditt liv. Öppet dagligen, utom på matchdagar, biljetter 130 SEK.

Manchester Cathedral

Den här sevärdheten ligger i Millenniumkvarteret och det är en vacker och imponerande byggnad. Faktum är att det är den bredaste katedralen i England. Dess underbara interiör innehåller de bästa sena medeltida träverken i norra delen av landet, speciellt dess vackert utsmyckade körstånd. Det nyligen färdigställda besökarcentret gör en resa till denna katedral till en fascinerande och givande upplevelse. Guidade turer finns också tillgängliga. Det är enkelt att ta sig till denna magnifika sevärdhet eftersom den ligger nära Victoria Station i Manchester.

The Museum of Science and Industry

Manchester var tidigare en drivkraft för den industriella revolutionen och staden har spelat en ledande roll för industrialiseringen av världen. Detta fascinerande och unika museum som ligger på platsen för en av världens äldsta, överlevande järnvägsstationer för passagerare, är ett bra ställe att besöka för att få en känsla för Manchesters viktigaste tid på världsscenen. Muséet är utspritt över flera samlingar som finns i fem historiska byggnader och här berättas historier om gas, kolutvinning, kvarnar, ingenjörsvetenskap och mycket mer. Dessutom finns det ett fantastiskt planetarium på plats samt möjlighet för barnen att åka med ett riktigt ånglok. Muséet ligger i samhället Castlefield i utkanten av Manchester och inträde är gratis för alla besökare.

Manchester Museum

En annan fin sevärdhet i Manchester är Manchester Museum, som ligger vid University of Manchester. Det har 4.25 miljoner föremål och objekt, inklusive en stor samling av egyptiska föremål och många andra utställningar. Där finns också regelbundna cafésamtal om framtiden för vetenskap, kultur och konst. Om du reser med barn vill du garanterat inte missa Big Saturdays, ett månatligt evenemang där muséet lever upp med olika konstaktiviteter med olika teman, lekdags med roliga föremål och sagostunder. Öppet 361 dagar om året, med gratis inträde.

Lake District National Park

Denna park, den största i hela England, är en vacker plats där man kan utforska orörd vildmark, njuta av utomhusaktiviteter och uppleva sjöarnas stora lugn. Det finns också några fantastiska museum plus chansen att se den gömda skatten som man hittar i Englands små byar och samhällen. Med mer än 3 500 km vandringsleder råder det ingen brist på intressanta vandringar vid denna sevärdhet heller. Här finns också en konstnärlig förbindelse, eftersom parken har skildrats av den berömda poeten William Wordsmith samt många landskapsmålare. Parken är tillgänglig från Manchester via 100 km körtur eller via tåg till Windermere antingen från flygplatsen eller från stadskärnan i Manchester.