Manchester shoppingHär hittar du en shoppingguide Manchester

Shopping i Manchester är ett sant nöje oavsett vad du är intresserad av. Alla typer av affärer finns här, från senaste mode till stora varuhus till enorma shoppingcenter, såväl som antikvitetsbutiker, bohemiska skivbutiker och konst och hantverksbutiker.

Om du är intresserad av att shoppa i självständiga butiker ska du bege dig till norra kvarteret i Manchester där du kommer att hitta alla typer av fina produkter som vintagekläder, handgjorda accessoarer och böcker. Här hittar du också Piccadilly Records och Vinyl Exchange, två av de bästa ställena i Storbritannien om man vill hitta sällsynta skivor. Rags to Bitches (60 Tib Street, Northern Quarter, Manchester M4 1LG; +44 01618359265; www.ragstobitches.co.uk) är en unik, prisvinnande butik som säljer vintagekläder, accessoarer och smycken. Du kan till och med få din egen klänning tillverkad här efter beställning. Om det låter intressant kommer du definitivt att vilja besöka närliggande Afflecks, en avdelningsbutik med 50 självständiga återförsäljare.

För att få en riktigt bra shoppingupplevelse vid ett köpcentra finns det bara ett val. Köpcentrat vid Trafford Centre etablerades 1998 och här finns fantastiska 280 butiker utspridda över 130 000 kvadratmeter. Du kan hitta alla typer av produkter i någon av de många butikerna här, och det finns gott om middagställen och underhållningsalternativ att uppskatta här. Köpcentrat ligger strax utanför staden och är lättillgängligt med bil på M60 eller med buss.

Deansgate, King Street och St Ann's Square är de shoppingområden som man ska gå till i Manchester om man är ute efter lyxigare saker, med butiker som säljer toppmärken som Diesel och DKNY. Exchange Square, New Cathedral Street och The Triangle är de bästa ställena för varuhusshopping, inklusive välkända Harvey Nichols och Selfridges. Market Street och Manchester Arndale i stadskärnan är bra platser att gå till om man vill besöka de mest populära butikerna, med alla ledande märken inom brittiskt mode representerade.

Om du är intresserad av att handla lokal mat i Manchester ska du bege dig till Real Food Market vid Picadilly Gardens. Den här marknaden hålls varannan helg och det här är rätt ställe att gå till om man vill ha lokalt producerat kött, fisk, ost, pajer, bröd och mycket annat.