Stränder Manchester 

Var hittar man Manchester stränder?

Var hittar man Manchester's bästa stränder?

Även om du kanske inte trodde det så finns det flera strandområden i norra England. Även om temperaturerna är mildare så finns det gott om roliga aktiviteter som du kan ägna dig åt på dessa stränder. Det bästa av allt är att de ligger inom köravstånd från centrala Manchester.

Ainsdale

Denna sandstrand är ett bra ställe att besöka med barn. Här finns stora sanddyner, en vandringsled och ett bra område för glidflygning. Det finns även ett upptäcktscenter som innehåller massor av information om lokala växter och djur. Cirka en timmes körväg öster om Manchester på någon av motorvägarna M6 eller M62.

Formby Beach

Det här är en annan fin strand nära Manchester. Det här är ett naturskyddsområde och här finns 33 km stränder med fina sanddyner. Det är också ett paradis för djurliv och växtliv, och du hittar gott om röda ekorrar och paddor längs vandringslederna som omger stranden. Vidare är Formby lättillgänglig via kollektivtrafiken, med stranden belägen bara 2 km från Formby tågstation.

Southport

Detta resortsamhälle vid stranden har massor att erbjuda familjer som besöker området. Här finns ett stort strandområde men även temaparken New Pleasureland och det roliga stället Silcock's Funland, den marina sjön samt vattenparken Splashworld. Detta populära resortsamhälle är enkelt att ta sig till via tåg eller bil från Manchester. Det är bara 70 km därifrån, och du kan höra hit på lite mer än en timme via A570, M61 eller M62.